A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

НОВИНИ

Гуманне та відповідальне ставлення до тварин

02 березня 2021 року в Троїцькому ДНЗ"Пролісок" було проведене заняття "Гуманне та відповідальне ставлення до тварин".Сучасний світ занадто жорсткий, тому так важливо змалечку виховувати у дітей доброту, уважне, дбайливе ставлення та відповідальність до домашніх тварин! Ставлячись до тварин з любов'ю, дитина вчиться поважати тих, хто слабший і це допомагає малюкові стати гуманною людиною! Саме тому ми провели це заняття, діти з задоволенням поділились розповідями про своїх чотирилапих друзів,  а також дізнались багато цікавого: історію одомашнення тварин, про притулки, про доброту і милосердя, про цінність життя іншого та приймали активну участь в іграх:"Кіт чи собака", "Правильно-неправильно"...

13:27 02.03.2021

Відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки у Троїцькій ЗОШ І-ІІІ ст.

25 лютого 2021 року в Троїцькій ЗОШ І-ІІІ ступенів Берестівської сільської ради Бердянського району відзначили 150-річчя з дня народження письменниці і громадського діяча, геніального митця і борця, рівноцінну постать, якій важко знайти навіть на планетарних художніх теренах, Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач).

08:49 02.03.2021

«Я житиму сльозою серед співів»

25 лютого в Берестівській школі відбувся урок української літератури для учнів 9-11 класів, присвячений 150-річчю від дня народження Лесі Українки – великої української письменниці, громадської діячки, борця за щасливу долю України й українців! Провели його вчительки української літератури Омельченко Н.В., Горбуля О.О. Учні згадали основні моменти біографії поетеси, декламували вірші, переглянули презентацію та відео до теми. Чарівний світ поезій Лесі Українки нікого не залишив байдужим. Захід пройшов у теплій, родинній атмосфері свята і затишку.

15:47 25.02.2021

"Твоя безпека в твоїх руках"

Для поглиблення знань та формування навичок виконання злагоджених дій у разі надзвичайних ситуацій в Миколаївській школі регулярно проводяться тренувальні тривоги: повітряна, пожежна, радіаційна. 25 лютого були проведені тренування щодо дій під час повідомлення про радіаційну небезпеку. Коли пролунав сигнал тривоги, діти та вчителі оперативно одягли ватно-марлеві пов'язки, протигази. Для ефективного засвоєння отриманих знань школярі вчилися шити ватно-марлеву пов'язку, адже це найпростіший захист органів дихання, який застосовується у разі забруднення повітря. Наразі з упевненістю можна сказати, що  учні, у разі надзвичайної ситуації, будуть правильно на неї реагувати, що врятує не одне життя.

15:42 25.02.2021

Рідна мова – душа народу

21 лютого ми відзначали  День рідної мови. Отож учні 2 класу (класний керівник Залюбовська Л.А.) Берестівської ЗОШ І-ІІІ ст. 22 лютого підготували для школярів свято «Рідна мова – душа народу». Лейтмотивом свята стали слова Володимира Сосюри «Яке прекрасне рідне слово! Воно – не світ, а всі світи.» Діти познайомили присутніх із цікавими фактами про українську мову. Також на святі лунала народна колискова у виконанні Лілії Анатоліївни. Але справжнім сюрпризом для учнів школи стало декламування віршів українських поетів Д.Білоуса, В.Сосюри, Н.Забужко, Ю.Рибчинського, М.Рильського педагогами. Щирі оплески звучали  для учителів та другокласників.

15:25 23.02.2021

День рідної мови у Троїцькому ДНЗ "Пролісок"

22 лютого в Троїцькому ДНЗ"Пролісок" було проведене заняття  присвячене Дню рідної мови -"Мова наша калинова!" Діти розширили, поглибили та узагальнили знання про красу рідної мови та художнє слово. Вчилися висловлювати свою думку, формували уявлення про етичні правила під час бесіди. Прищеплювали любов до рідної мови та перлин народної творчості. Діти з задоволенням приймали активну участь в іграх та конкурсах: " Мова яка?"- дидактична гра, хороводі - "Подоляночка","Віночок";конкурси -"Привітання команд"Читайки"та"Всезнайки","Казкова вікторина","Впізнай з якої казки" та вивчали прислів'я!

15:09 22.02.2021

Урок звитяги «Уклонімось низько до землі тим, хто буде вічно жити» до Дня Героїв Небесної Сотні

22 лютого в Берестівській школі відбувся урок звитяги для учнів 10,11 класів «Уклонімось низько до землі тим, хто буде вічно жити». Підготував цей захід учитель «Захисту України», керівник військово-патріотичного гуртка «Джура» Горбуля А.А. Діти переглянули відеоматеріали про події лютого 2014 року, згадали прізвища Героїв Небесної Сотні, вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання. Під мелодію «Гей, плине кача по Тисині…» учні запалили свічки як символ вічного горіння сердець патріотів, які поклали життя за Україну. Слава Україні! Героям слава!

15:07 22.02.2021

Героїв завжди пам'ятають!

19 лютого 2021 року в закладах культури Берестівської територіальної  громади відбулися заходи приурочені  пам'яті героїв Небесної сотні: інформаційна година "Герої Євромайдану, година пам'яті "Ніхто не переможе мій народ!", година пам'яті "Герої не вмирають".

11:23 20.02.2021

Пам'яті Небесної Сотні

У кожної держави є такі події, які на завжди викарбовуються в історії країни, їх пам'ятають протягом десятиліть, віків.

10:53 20.02.2021

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Тридцять два роки тому сотні сімей, родин, де підростали майбутні солдати, з полегшенням зітхнули. 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

09:16 18.02.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора